2 personen
hoofdgerecht

runder stoofpotje

terug naar recept
home recepten runder stoofpotje

runder stoofpotje

ingrediënten


2 personen
1 zout
1 versgemalen peper
1 scheutje zonnebloemolie
5 deciliter runderbouillon (eventueel gemaakt van een bouillonblokje)
1 theelepel gedroogde tijm
2 laurierblaadjes
2 stengels bosui
1 ui
4 bospeen
1 eetlepel tarwebloem
2 braadlappen

  • 1 Snijd de braadlappen in grove stukken en kruid rijkelijk met versgemalen peper en zout.
  • 2 Schil de bospeentjes en snijd in plakjes.
  • 3 Maak de ui schoon en snijd grof.
  • 4 Verwarm in een stoofpan een scheutje zonnebloemolie en bak er op hoog vuur de braadlappen rondom mooi goudbruin in. Voeg de ui en de wortel toe en laat even meebakken.
  • 5 Blus de pan af met de bouillon, draai het vuur lager en voeg de tijm en de laurierblaadjes toe.
  • 6 Doe een deksel op de pan en laat gedurende ongeveer 2,5 uur op een laag pitje zachtjes pruttelen. Voeg eventueel een scheutje water toe als het teveel verdampt. Het stoofpotje is goed gaar als het vlees bijna uit elkaar valt.
  • 7 Snijd de bosui in fijne ringetjes en schep net voor het serveren door het stoofpotje. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

Terugroepactie | Kips Vega Paté