4 personen
gemiddeld
180 min.
voorgerecht
home recepten Runderbouillon met ei- en wortelsterren

Runderbouillon met ei- en wortelsterren

ingrediënten


180 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

5 peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

1 stukje foelie

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt tijm
2 takjes bladselderij

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

350 gram runderschenkels

dit product is niet beschikbaar

350 gram runderpoelet

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

uitsteekvormpje

hoog kopje

aluminiumfolie

schone theedoek

  • 1 Steek intussen sterren uit de wortelplakjes.
  • 2 Klop de eieren met de room, zout en peper los, maar niet schuimig. Giet het ei in het kopje en dek af met folie. Zet het kopje tot aan de helft in een pan met water.
  • 3 Breng het water tegen de kook aan en laat het ei in circa 20 minuten stollen. Stort het ei op een bord en laat afkoelen. Snijd daarna in plakken en steek er sterren uit.
  • 4 Zeef de bouillon door een natgemaakte theedoek of linnen doek. Verwijder de groenten en kruiden en snijd het vlees iets kleiner. Breng de bouillon op smaak met wat citroensap.
  • 5 Voeg het vlees, de wortelsterren en preiringen toe aan de soep en kook 2 minuten.
  • 6 Serveer de runderbouillon en verdeel de eisterren erover. Garneer met blaadjes peterselie en selderij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 150 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté