6 personen
eenvoudig
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Runderbouillon met tortellini en gefrituurde knoflook

Runderbouillon met tortellini en gefrituurde knoflook

ingrediënten


25 min
6 personen
1 handje bieslook

dit product is niet beschikbaar

250 gram tortellini

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sherry

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verwarm de bouillon, voeg de sherry en laurier toe en laat 5 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 2 Verhit intussen de zonnebloemolie in een koekenpan, voeg de knoflook toe en bak deze rustig licht goudbruin en krokant. Schep de knoflook uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Giet de knoflookolie in de soep en roer door. Kook de tortellini in circa 15 minuten gaar in de bouillon.
  • 4 Serveer de bouillon in kleine glaasjes en bestrooi met wat bieslook en de gefrituurde knoflook.

bereidingstip

Dit recept is voor 750 ml soep, in kleine glaasjes is dat misschien wel genoeg voor 8 in plaats van 6 personen.. Door de gefrituurde knoflook krijgt de soep een extra speciale smaak. Maar zorg ervoor dat je de knoflook rustig bakt zodat deze niet té bruin en daardoor bitter wordt. Goed opletten dus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 190 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 6 gram