4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Runderrollade met kruidenjus

Runderrollade met kruidenjus

ingrediënten


15 min
4 personen
125 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse salie
1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 runderrollade

benodigdheden

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Bestrooi de rollade met zout en versgemalen peper. Bak het vlees rondom lichtbruin in 2 eetlepels olijfolie in de braadslede of braadpan.
  • 2 Meng de rest van de olijfolie met de kruiden en knoflook. Giet dit mengsel over de rollade en zet circa 40 minuten in de oven.
  • 3 Leg de tomaatjes er na circa 20 minuten bij.
  • 4 Giet de laatste 5 minuten de bouillon erbij.
  • 5 Serveer de rollade, in plakken gesneden, met de kruidenjus en de tomaatjes. Lekker met wortel uit de oven en krieltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 59 gram