- 1 Bestrooi de vleesblokjes met bloem. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg het spek toe en bak 2-3 minuten. Schep het vlees erdoor en bak goudbruin.
- 2 Blus af met de wijn en laat deze tot de helft verdampen. Giet de bouillon erbij en zorg dat het vlees onderstaat. Voeg de rozemarijn toe en roer de helft van het citroensap en -rasp erdoor. Stoof circa 1,5 uur op een lage stand met een deksel op de pan tot het vlees zacht is.
- 3 Klop de eidooiers los met de rest van het citroensap en de peterselie. Voeg 2-3 eetlepels van het braadvocht toe en klop goed. Giet het eimengsel bij het vlees en laat het braadvocht al roerend binden.
- 4 Bestrooi de runderstoof met de rest van de citroenrasp. Lekker met rijst, stokbrood of aardappelpuree en broccoli.
bereidingstip
Dit recept is ook lekker met lamsvlees.