4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Runderstoof met citroen

Runderstoof met citroen

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 takje rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter rundvleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram runderriblap

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de vleesblokjes met bloem. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg het spek toe en bak 2-3 minuten. Schep het vlees erdoor en bak goudbruin.
  • 2 Blus af met de wijn en laat deze tot de helft verdampen. Giet de bouillon erbij en zorg dat het vlees onderstaat. Voeg de rozemarijn toe en roer de helft van het citroensap en -rasp erdoor. Stoof circa 1,5 uur op een lage stand met een deksel op de pan tot het vlees zacht is.
  • 3 Klop de eidooiers los met de rest van het citroensap en de peterselie. Voeg 2-3 eetlepels van het braadvocht toe en klop goed. Giet het eimengsel bij het vlees en laat het braadvocht al roerend binden.
  • 4 Bestrooi de runderstoof met de rest van de citroenrasp. Lekker met rijst, stokbrood of aardappelpuree en broccoli.

bereidingstip

Dit recept is ook lekker met lamsvlees.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 57 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté