4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Runderstoof met pastinaak

Runderstoof met pastinaak

ingrediënten


15 min
4 personen
10 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram winterpenen

dit product is niet beschikbaar

400 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel appelstroop

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter runderfond
300 milliliter donker bier

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

750 gram sukadelappen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een braadpan en bak de uien en knoflook 2 minuten. Voeg het vlees toe, bestrooi met de bloem en bak in circa 4 minuten rondom bruin.
  • 2 Voeg het bier, de fond, mosterd, appelstroop en laurierblaadjes toe. Laat het vlees afgedekt minimaal 2 uur stoven, tot het helemaal zacht is.
  • 3 Voeg de pastinaak en winterpeen toe en stoof zonder deksel nog 30 minuten verder. Verwijder de laurierblaadjes voor het serveren en bestrooi de stoof met de peterselie. Lekker met tagliatelle, friet of aardappelpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté