4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Rundvlees uit de oven met sinaasappel en gember

Rundvlees uit de oven met sinaasappel en gember

ingrediënten


30 min
4 personen
snufje kruidnagelpoeder

dit product is niet beschikbaar

mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sinaasappelmarmelade
250 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter vleesfond
400 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

8 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

750 gram runderriblappen

benodigdheden

ovenvaste braadpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 140°C. Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het rondom bruin in de olie. Neem het vlees uit de pan.
  • 2 Fruit de sjalotjes en gember in het braadvet. Giet er de bouillon en sinaasappelsap bij.
  • 3 Voeg de marmelade, sojasaus, kaneel en kruidnagel toe en verwarm zonder te koken.
  • 4 Leg het vlees erin, zet de pan met deksel erop in de oven en stoof circa 2 uur tot het vlees zacht is.
  • 5 Lekker met aardappelpuree en gestoofde witte kool.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 40 gram