8 personen
uitdagend
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Sachertorte

Sachertorte

ingrediënten


25 min
8 personen
100 gram melkchocolade

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 pot abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

175 gram boter

dit product is niet beschikbaar

350 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

spuitzak

spuitflesje

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt in een pan met dikke bodem of au bain-marie 150 gram pure chocolade, 150 gram boter en 150 gram poedersuiker. Roer regelmatig. Houd dit chocolademengsel apart.
  • 2 Splits de eieren en zorg ervoor dat er geen dooier bij het eiwit komt. Klop de eidooiers één voor één door het chocolademengsel. Klop de eiwitten met een snufje zout en de vanillesuiker in een vetvrije kom stijf. Roer de bloem en het bakpoeder door het chocolademengsel. Spatel de eiwitten voorzichtig erdoor. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier.
  • 3 Schep het beslag in de vorm en bak de taart in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar. Laat dan 10 minuten afkoelen, verwijder de vorm en laat verder afkoelen.
  • 4 Keer de taart om, zodat de onderkant de vlakke bovenkant wordt. Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de snijvlakken met de abrikozenjam. Verwarm de rest van de pure chocolade met de slagroom, overige poedersuiker en overige boter. Roer tot een glad glazuur. Giet dit glazuur over de taart zodat ook de zijkanten goed bedekt zijn. Laat opstijven. Spuit naar wens met de melkchocolade een versiering op de taart.

bereidingstip

Het geheim van de Sachertorte is de dikke laag chocolade. Doordat dit glazuur de cake afsluit, is de taart zo’n twee weken houdbaar. Maar waarschijnlijk redt hij dat niet! Serveer de taart eventueel met wat ongezoete slagroom, de taart is van zichzelf al zoet genoeg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 11 gram