4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Saffraanrisotto-timbaaltjes

Saffraanrisotto-timbaaltjes

ingrediënten


30 min
4 personen
2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes courgettes

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 glas droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt saffraan

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Laat de saffraan circa 10 minuten weken in de wijn.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht en glazig. Voeg de rijst toe en roer door tot de korrels met olie zijn bedekt.
  • 3 Giet de saffraanwijn en een scheut van de hete bouillon erbij en breng al roerend aan de kook. Voeg steeds bouillon toe als het meeste vocht is opgenomen door de rijst en blijf constant roeren over de bodem van de pan. Na circa 20 minuten is de rijst beetgaar.
  • 4 Schep de risotto in een met water afgespoeld glas en druk goed aan. Leg er een plakje courgette op en stort op een bord of zet meerdere timbaaltjes op een voorverwarmde schaal.
  • 5 Bestrooi de saffraanrisotto-timbaaltjes met peper en de tijmblaadjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 6 gram