4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Sajoer djawa

Sajoer djawa

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel goela djawa
200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

250 gram witte kool

dit product is niet beschikbaar

250 gram spitskolen

dit product is niet beschikbaar

150 gram waspenen

dit product is niet beschikbaar

150 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

theelepel serehpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 stengel sereh
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel koenjit

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui, de knoflook, de gember, de koenjit, de ketoembar en de sereh.
  • 2 Schep de bonen, de wortel en de kool erdoor.
  • 3 Giet de kokosmelk erbij en stoof 10 minuten.
  • 4 Schep de goela djawa erdoor en verwarm nog even. Voeg zout naar smaak toe.
  • 5 Verwijder de verse sereh voor het serveren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté