2 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Salade caprese

Salade caprese

ingrediënten


20 min
2 personen
basilicum

dit product is niet beschikbaar

200 gram buffelmozzarella

dit product is niet beschikbaar

200 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

500 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

500 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar

30 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de olijfolie met de balsamicoazijn, zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Laat afkoelen.
  • 2 Leg de tomaatplakken, afgewisseld met de mozzarellaplakken, dakpansgewijs op borden. Besprenkel met de dressing. Bestrooi de salade met de pijnboompitten en verdeel basilicumblaadjes erover.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté