- 1 Verhit 1 eetlepel olijfolie. Snijd 4 plakken ham in repen of stukken en bak ze in 2-3 minuten krokant in de olie.
- 2 Pureer de helft van de aardbeien met de rest van de olijfolie, het sinaasappelsap, de azijn, zout en peper tot een dressing. Schep de helft van de dressing door de sla en verdeel over borden.
- 3 Leg de geroosterde ham, eventueel iets fijner verkruimeld, erop. Verdeel de overige plakken ham met de rest van de aardbeien en brie erover. Besprenkel de salade met de rest van de dressing.
bereidingstip
Vervang de ham in dit recept door gerookte kipfilet en de brie door camembert.. Breid de salade uit met geroosterde pistache- of walnoten.. <h4>Welke kruiden passen bij aardbeien?</h4> Basilicum en munt versterken de friszoete smaak van de aardbei, terwijl tijm en rozemarijn een subtiele kruidigheid toevoegen. Voor een onverwachte twist kun je ook zwarte peper of balsamicoazijn gebruiken om het zoete van de aardbeien extra naar voren te laten komen. . <h4>Wat is een goede combinatie met aardbeien?</h4> Aardbeien gaan uitstekend samen met romige kazen zoals brie, geitenkaas of mozzarella. Ook zoute elementen, zoals Parmaham of geroosterde noten, zorgen voor een mooie balans. Voor een extra frisse toets kun je aardbeien combineren met citrusvruchten, zoals sinaasappel of limoen.