- 1 Prak de tonijn fijn. Haal de zeevruchten uit het blikje, maar bewaar het vocht. Neem de sardines uit het blik.
- 2 Kook de eieren 6 minuten. Pel ze en snijd ze in de lengte doormidden. Leg de tomaten enkele minuten in heet water. Trek de velletjes van de tomaten. Snijd de tomaten in plakken of partjes.
- 3 Maak een vinaigrette door de olijfolie, de azijn, de mosterd en het vocht van de zeevruchten door elkaar te roeren.
- 4 Leg de slabladen in een wijde slakom. Leg de tonijn in het midden. Leg de zeevruchten, de sardines, de uiringen, tomaat en olijven in ringen om de tonijn heen. Plaats de halve eieren langs de rand van de kom. Schep op elke eidooier een klein bergje viskuit. Begiet de salade met de vinaigrette.
bereidingstip
Maak van deze salade een Italiaanse salade door de sla te vervangen door witte bonen. Neem een grote pot witte bonen. Giet de bonen af en laat ze uitlekken. Leg de bonen in een slabak en voeg bovenstaande ingrediënten, behalve de sla, volgens de aanwijzingen toe. Gebruik in plaats van rode viskuit imitatiekaviaar.
wijnadvies
Ga voor een lekker frisse witte wijn: Muscadet, witte Vin de Pays of een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc oftewel Steen (9-11ºC).