4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Salade met biet, zalm en romige yoghurtdressing

Salade met biet, zalm en romige yoghurtdressing

ingrediënten


20 min
4 personen
300 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

300 gram warmgerookte zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

zak rucola

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter Melkan Bigarde roer naturel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

6 zoetzure augurken

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwijder het vel van de bietjes en snijd ze in reepjes of blokjes. Schep de uienringen, augurk, kappertjes en balsamicoazijn erdoor.
  • 2 Roer voor de dressing de roeryoghurt glad met de mayonaise, de helft van de dille en citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verdeel de rucola over 4 grote borden. Verdeel de bietensalade erover en garneer met stukjes zalm. Besprenkel met de dressing. Bestrooi met de rest van de dille en maal nog wat peper erover. Lekker met stokbrood.

bereidingstip

Vervang de zalm in dit recept door haring of makreel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté