- 1 Halveer de sjalotjes of snijd ze in vieren. Verhit de boter en bak ze hierin lichtbruin.
- 2 Giet de wijn en bouillon erbij en bak zachtjes tot het vocht bijna verdampt is.
- 3 Borstel of veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of repen.
- 4 Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen, bestrooid met zout en peper, 2 minuten op een lage stand en schep ze uit de pan.
- 5 Bak de spekblokjes krokant in het bakvet. Voeg de knoflook, de wijn, de balsamicoazijn en de paddenstoelen toe en stoof 2 minuten zodat de wijn iets verdampt.
- 6 Verdeel de sla over de borden. Leg het paddenstoelenmengsel en de gekonfijte sjalotjes erop en sprenkel het bakvocht erover. Bestrooi met bosui of peterselie.
wijnadvies
Wie het eenvoudig maar lekker wil houden, kiest voor Huiswijn Wit Droog. Ook in Zuid-Afrika houden ze van de combinatie paddenstoelen en wijn en dan drinken ze er een Hoop Huis Chenin Blanc bij. Licht rood combineert eveneens heerlijk: Beaujolais Villages.