4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Salade met bospaddenstoelen en gekonfijte sjalotjes

Salade met bospaddenstoelen en gekonfijte sjalotjes

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

125 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter vloeibaar bakproduct
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

12 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Halveer de sjalotjes of snijd ze in vieren. Verhit de boter en bak ze hierin lichtbruin.
  • 2 Giet de wijn en bouillon erbij en bak zachtjes tot het vocht bijna verdampt is.
  • 3 Borstel of veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of repen.
  • 4 Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen, bestrooid met zout en peper, 2 minuten op een lage stand en schep ze uit de pan.
  • 5 Bak de spekblokjes krokant in het bakvet. Voeg de knoflook, de wijn, de balsamicoazijn en de paddenstoelen toe en stoof 2 minuten zodat de wijn iets verdampt.
  • 6 Verdeel de sla over de borden. Leg het paddenstoelenmengsel en de gekonfijte sjalotjes erop en sprenkel het bakvocht erover. Bestrooi met bosui of peterselie.

wijnadvies

Wie het eenvoudig maar lekker wil houden, kiest voor Huiswijn Wit Droog. Ook in Zuid-Afrika houden ze van de combinatie paddenstoelen en wijn en dan drinken ze er een Hoop Huis Chenin Blanc bij. Licht rood combineert eveneens heerlijk: Beaujolais Villages.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 7 gram