4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
home recepten Salade met gegrilde peer, blauwe kaas en walnotendressing

Salade met gegrilde peer, blauwe kaas en walnotendressing

ingrediënten


25 min
4 personen
75 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

125 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels appelazijn
teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 peren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Verhit een grillpan.
  • 2 Bestrijk de partjes peer met 1 eetlepel olie en gril aan beide kanten tot er grillstrepen zichtbaar zijn.
  • 3 Mix 50 gram walnoten met de knoflook, rest van de olie, azijn, honing en 6 eetlepels water in een blender tot een romige dressing.
  • 4 Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Voeg eventueel extra water toe als de dressing te dik is.
  • 6 Verdeel de rucola over een schaal en leg de gegrilde peer erop.
  • 7 Giet de walnotendressing erover en verdeel de gorgonzola en overige walnoten over de salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 8 gram