4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, bijgerecht
recepten Salade met geroosterde pompoen en geitenkaas

Salade met geroosterde pompoen en geitenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel pompoenpitten
125 gram geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 pompoen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Snijd de pompoen open, verwijder de zaden en draden en snijd het vruchtvlees in dunne parten.
  • 3 Meng 3 eetlepels olijfolie met de kaneel en de komijn. Leg de pompoenparten op de bakplaat, besprenkel met deze kruidenolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de pompoen in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  • 4 Klop intussen een dressing van de rest van de olijfolie, de balsamico en honing. Breng op smaak met zout en peper. Neem de pompoen uit de oven en laat even afkoelen.
  • 5 Verdeel de rucola over een schaal. Leg de ui en pompoen erop, verbrokkel de geitenkaas erboven en bestrooi met de pompoenpitten. Besprenkel de salade voor het serveren met de dressing.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip