4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Salade met knapperige sjalot, biet en walnoten

Salade met knapperige sjalot, biet en walnoten

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 bieten

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Snijd de sjalotten in ringen en wentel deze door de bloem. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de sjalotten in circa 5 minuten rondom knapperig en goudbruin. Schep uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
  • 2 Bak de walnoten in een droge, hete koekenpan en houd apart. Klop de ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar.
  • 3 Verdeel de veldsla en bieten over een schaal. Scheur de mozzarella erover, voeg de walnoten en knapperige sjalotten toe en besprenkel met de vinaigrette.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 11 gram