4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Salade met lychees en garnalen

Salade met lychees en garnalen

ingrediënten


20 min
4 personen
bos koriander

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels Thaise vissaus
limoen

dit product is niet beschikbaar

20 gram ongezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

100 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

565 gram lychees
krop sla

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pluk de sla en leg de bladeren in ijskoud water. Laat de lychees uitlekken en snijd ze doormidden.
  • 2 Snijd de komkommer in de lengte door en schraap de zaadjes er met een lepeltje uit. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  • 3 Vermeng de lychees met de komkommer en peper.
  • 4 Droog de slabladeren en spreid ze als kommetjes uit op een platte schaal.
  • 5 Schep in elk slablad een beetje van het komkommer-lycheemengsel. Verdeel de garnalen en pinda's erover.
  • 6 Vermeng het limoensap met de vissaus naar smaak en roer de suiker erdoor tot deze is opgelost.
  • 7 Besprenkel de salade met deze dressing en bestrooi met koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 115 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté