4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Salade met pompoenchutney

Salade met pompoenchutney

ingrediënten


40 min
4 personen
20 gram pompoenpitten
50 gram overjarige brokkelkaas
2 eetlepels walnootolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 zak gemengde eikenbladsla

dit product is niet beschikbaar

1 stronk witlof

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels blanke rozijnen
4 eetlepels witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 kruidnagel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

100 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
  • 2 Voeg de suiker en pompoen toe en bak nog een paar minuten mee.
  • 3 Voeg de gemberpoeder, kruidnagel, balsamicoazijn en rozijnen toe en laat op een lage stand met het deksel op de pan circa 20 minuten smoren tot de pompoen helemaal zacht is.
  • 4 Breng de chutney op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
  • 5 Meng de witlof, sla en olie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Verdeel de salade over 4 borden en bestrooi met de kaas en pompoenpitten. Geef bij elk bord een schaaltje pompoenchutney.
  • 7 Lekker met dunne volkorencrackers.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 6 gram