- 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
- 2 Voeg de suiker en pompoen toe en bak nog een paar minuten mee.
- 3 Voeg de gemberpoeder, kruidnagel, balsamicoazijn en rozijnen toe en laat op een lage stand met het deksel op de pan circa 20 minuten smoren tot de pompoen helemaal zacht is.
- 4 Breng de chutney op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
- 5 Meng de witlof, sla en olie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- 6 Verdeel de salade over 4 borden en bestrooi met de kaas en pompoenpitten. Geef bij elk bord een schaaltje pompoenchutney.
- 7 Lekker met dunne volkorencrackers.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.