4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Salade met venkel en geroosterde kersen

Salade met venkel en geroosterde kersen

ingrediënten


20 min
4 personen
1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 zak rucolamelange
1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
2 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar

200 gram kersen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Schep de kersen om met 2 eetl. olijfolie en verdeel ze over de met bakpapier beklede bakplaat.
  • 2 Rooster de kersen ca. 15 min. in de voorverwarmde oven. Verhit intussen in een koekenpan 1 eetl. olijfolie. Bak het amandelschaafsel in ca. 3 min. goudbruin en krokant. Schud op een bord en bestrooi met zout naar smaak.
  • 3 Schaaf of snijd de venkel in ragfijne reepjes. Gebruik eventueel een mandoline. Houd eventueel venkelgroen apart.
  • 4 Klop voor de vinaigrette de honing met de mosterd en wijnazijn glad. Klop er de laatste 3 eetl. olijfolie door en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Meng op een schaal de rucolamelange met de sjalot, venkel en vinaigrette. Verdeel er de geroosterde kersen over. Bestrooi met het amandelschaafsel en eventueel apart gehouden venkelgroen.

bereidingstip

Lekker bij gemarineerde karbonade of kipfilet van de barbecue.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 189 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 3 gram