6 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Salade Niçoise

Salade Niçoise

ingrediënten


30 min
6 personen
200 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 blikje ansjovisfilet

dit product is niet beschikbaar

3 blikjes tonijn op olie

dit product is niet beschikbaar

1 krop ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

1 krop romainesla
400 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

400 gram haricots verts

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

5 aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels met zout in circa 20 minuten beetgaar. Laat ze iets afkoelen, pel ze en snijd ze in blokjes. Schep er 2 eetlepels olijfolie door.
  • 2 Kook intussen de boontjes 4-5 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 3 Meng voor de dressing de knoflook, mosterd, azijn en citroensap. Klop er in een straaltje de olijfolie door en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de sla over de borden. Leg de aardappels, boontjes, tonijn, ansjovis, tomaatjes, olijven, kappertjes en eieren erop en giet de dressing erover.

bereidingstip

Bestrooi de salade met gehakte bosui, geraspte gruyère of Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 47 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté