3 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Salade uit de moestuin met kip en cashewnoten

Salade uit de moestuin met kip en cashewnoten

ingrediënten


30 min
3 personen
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels hotketchup
2 eetlepels zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

200 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

1 bosje radijsje

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

125 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

75 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en bak hierin de kiprepen goudbruin en gaar in 12- 15 minuten.
  • 2 Rooster de noten in een droge hete koekenpan en zet ze apart.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de warme kiprepen door de dressing en laat afkoelen.
  • 4 Verdeel de sla over 3 borden en leg er in een cirkel langs de rand van het bord de tomaatjes, komkommer, radijs en wortel op.
  • 5 Leg de kip met de dressing in het midden. Strooi de geroosterde noten erover.
  • 6 Lekker met geroosterd pitabrood of naanbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 47 gram