4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch
home recepten Salade van ananas en gamba’s met gefrituurde eiermie

Salade van ananas en gamba’s met gefrituurde eiermie

ingrediënten


25 min
4 personen
2 theelepels Thaise vissaus
1 eetlepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse munt

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

20 grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

verse ananas

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

200 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

100 gram eiermie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud. Laat uitlekken en dep goed droog.
  • 2 Blancheer de sugarsnaps circa 4 minuten in kokend water. Giet ze af en spoel koud.
  • 3 Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten. Meng de komkommer met de sugarsnaps en ananas.
  • 4 Bestrooi de gamba’s met chilipoeder en bestrijk ze met de olijfolie. Verhit een grillpan en gril hierin de garnalen om en om in circa 4 minuten gaar.
  • 5 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng door de ananassalade. Breng eventueel op smaak met extra vissaus.
  • 6 Verhit de frituurolie en frituur hierin de mie als kleine nestjes in circa 30 seconden knapperig bruin. Laat uitlekken en schep op een bord.
  • 7 Verdeel de salade over 4 kommen. Serveer de mienestjes erbij of breek over de salade. Bestrooi met de munt en rode peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 22 gram