6 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
recepten Salade van beenham met frambozen-notendressing

Salade van beenham met frambozen-notendressing

ingrediënten


20 min
6 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels notenolie
1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt suiker
1 mespunt mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels frambozenazijn
2 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

150 gram maiskorrels

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

500 gram beenhammen

dit product is niet beschikbaar

eikenbladsla

dit product is niet beschikbaar

veldsla

dit product is niet beschikbaar

rode sla
gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

75 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Hak de helft van de noten grof. Meng voor de dressing de frambozenazijn met peper, zout, mosterd en suiker of honing.
  • 2 Giet de olie er al roerend scheutje voor scheutje bij. Schep de gehakte noten erdoor.
  • 3 Meng de helft van de dressing door de sla. Verdeel de sla met de paprikareepjes en de maïs over de borden.
  • 4 Leg de plakken ham erop en giet de rest van de dressing eroverheen.
  • 5 Garneer de salade met de hele noten en fijngehakte bieslook.

wijnadvies

Hier komt een Pinot Blanc uit de Elzas tot zijn recht (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 18 gram
recalls | bekijk ze hier