4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht
recepten Salade van botersla, waterkers en overjarige boerenkaas

Salade van botersla, waterkers en overjarige boerenkaas

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram overjarige brokkelkaas
4 eetlepels zonnebloempitten

dit product is niet beschikbaar

150 gram zeeuws spek

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel appelstroop

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 bosje waterkers
1 krop botersla

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Haal de slabladeren los en verwijder de harde stelen uit de waterkers. Leg de slabladeren en waterkers in ijskoud water.
  • 2 Klop van de azijn, de appelstroop en de olie een gladde dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Droog de sla en waterkers goed en schep ze met de dressing goed door elkaar.
  • 4 Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak het Zeeuws spek krokant.
  • 5 Verdeel de aangemaakte sla over borden. Bestrooi met de zonnebloempitten en brokkel er grove stukken kaas of schaaf er plakjes kaas over.
  • 6 Verkruimel het krokante spek over de salade. Lekker met grof bruinbrood en boter.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté