4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Salade van geroosterde groenten met geitenkaas

Salade van geroosterde groenten met geitenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram zonnebloempitten

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 groene paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
1 aubergine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Snijd alle groenten, behalve de tomaten, in ronde plakken van gelijke dikte en leg ze op de bakplaat.
  • 2 Halveer de tomaten horizontaal en leg ze op het snijvlak tussen de groenten. Bestrooi de groenten met wat zout, versgemalen peper en de Provençaalse kruiden. Besprenkel alles met olijfolie.
  • 3 Verwarm de oven voor op 220°C. Rooster de groenten in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar en bruin.
  • 4 Laat afkoelen tot lauwwarm en schep de groenten op een platte schaal.
  • 5 Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi de salade met de zonnebloempitten.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Terrazzano Verdicchio


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté