4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, bijgerecht
recepten Salade van geroosterde groenten met kerstomaat

Salade van geroosterde groenten met kerstomaat

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pesto

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

braadslede

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de gesneden groenten in een ovenschaal of braadslede. Strooi er versgemalen peper en zout over.
  • 2 Sprenkel er 5 eetlepels olijfolie over. Schep alles goed om en rooster de groenten 35 minuten in het midden van de oven. Schep elke 10 minuten om.
  • 3 Kruis de kerstomaatjes in en leg ze de laatste 15 minuten op de groenten.
  • 4 Meng de rest van de olijfolie met azijn en pesto.
  • 5 Laat de geroosterde groenten uit de oven 5-10 minuten afkoelen. Schep de dressing erover en serveer met blokjes gorgonzola.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Ook hier is een Mediterrane rosé op zijn best, maar elke zonnige witte of rode wijn kan ook wel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 9 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks