4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Salade van geroosterde pompoen met sugarsnaps en pindadressing

Salade van geroosterde pompoen met sugarsnaps en pindadressing

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pindakaas met stukjes noot

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels seroendeng

dit product is niet beschikbaar

75 gram cassavechips

dit product is niet beschikbaar

100 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

150 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 flespompoen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg de plakken pompoen op de bakplaat. Klop de olie los met de ketjap en bestrijk de pompoen hiermee. Rooster de pompoen hoog in de oven in circa 20 minuten goudbruin, pas tussendoor op voor het verbranden van de ketjap.
  • 2 Blancheer intussen de sugarsnaps en taugé 30 seconden in kokend water met zout en giet af. Spoel onder koud water en laat uitlekken.
  • 3 Meng de taugé, sugarsnaps en lauwwarme pompoen door elkaar in een schaal. Garneer met de cassavechips en seroendeng. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en serveer apart bij de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 6 gram