4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Salade van geroosterde wintergroenten

Salade van geroosterde wintergroenten

ingrediënten


15 min
4 personen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

200 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloempitten

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 pastinaken

dit product is niet beschikbaar

300 gram flespompoen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen en pastinaak in gelijke stukken van circa 2 cm.
  • 2 Roer de honing los met 2 eetlepels citroensap en 1 eetlepel olie. Schep het honingmengsel in een braadslede om met de groenten. Bestrooi met zout en peper en rooster de groenten circa 20 minuten in de oven.
  • 3 Schep de uien en zonnebloempitten door de groenten en rooster circa 20 minuten verder.
  • 4 Laat de groenten buiten de oven afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 5 Verdeel de spinazie over 4 borden. Roer een dressing van de rest van het citroensap en de olie, mosterd en knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Verdeel de groenten over de spinazie en besprenkel met de dressing. Lekker met grof volkorenbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté