4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht, bijgerecht
recepten Salade van geschaafde bietjes met uiencompote

Salade van geschaafde bietjes met uiencompote

ingrediënten


25 min
4 personen
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

zakje veldsla
100 gram hüttenkäse

dit product is niet beschikbaar

2 bieten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode port 

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

mandoline

keukenmachine

  • 1 Rooster de pijnboompitten licht in een droge, hete koekenpan en houd apart. Verhit de olie en fruit hierin de uienringen 8-10 minuten op een lage stand. Voeg de port en azijn toe en laat afgedekt circa 15 minuten zachtjes stoven.
  • 2 Breng op smaak met zout en peper en voeg honing naar smaak toe. Schep in een kom en roer de sinaasappelrasp erdoor. Laat afkoelen. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  • 3 Schaaf de bietjes met een mandoline of keukenmachine in flinterdunne plakjes en meng met de dressing. Roer de hüttenkäse los met grof gemalen peper.
  • 4 Verdeel de veldsla over 4 borden. Verdeel de bietjes erover en garneer met een lepeltje uiencompote en hüttenkäse. Bestrooi met de pijnboompitten.

wijnadvies

Ga eens voor alcoholvrij en schenk een fris fruitige rosé zonder alcohol bij deze salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 6 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst