4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Salade van komkommerlinten, kikkererwten en feta

Salade van komkommerlinten, kikkererwten en feta

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

100 gram granaatappelpitjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

2 kaas-uienbroden

dit product is niet beschikbaar

200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

250 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

2 komkommers

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de uiteindes van de komkommers, halveer de komkommers in de lengte en schaaf de stukken met een mandoline of kaasschaaf in dunne linten. Schep in een kom om met de kikkererwten en feta.
  • 2 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de salade en laat even intrekken. Maak intussen het brood vochtig en verwarm kort in de oven. Schep de kruiden en granaatappelpitjes door de salade en serveer met het warme brood.

bereidingstip

Vervang de feta in dit recept door zachte geitenkaas. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 27 gram