4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht, bijgerecht, tussengerecht
recepten Salade van rauwe groenten met pecorino

Salade van rauwe groenten met pecorino

ingrediënten


15 min
4 personen
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel fijne mosterd

dit product is niet beschikbaar

100 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

2 takjes dragon

dit product is niet beschikbaar

bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 blik artisjokharten

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
1 courgette

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

mandoline

  • 1 Was en droog de courgette en venkel en schaaf ze op de dunste stand van de mandoline of met een (kaas-)schaaf. Doe dit ook met de ui. Snijd de artisjokken in dunne plakjes. Meng alle groenten in een schaal met de groene kruiden en rucola.
  • 2 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep door de groenten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de salade over borden en schaaf de pecorino in dunne plakjes erover.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Schenk een Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi bij deze verfrissende salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 9 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst