4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht, bijgerecht, tussengerecht
recepten Salade van rauwe groenten met pecorino

Salade van rauwe groenten met pecorino

ingrediënten

1 courgette

1 venkelknol

1 rode ui

1 blik artisjokharten

bosje platte peterselie

2 takjes dragon

1 handje rucola

100 gram pecorinokaas

1 theelepel fijne mosterd

1 mespunt honing

2 eetlepels witte balsamicoazijn

2 eetlepels balsamicoazijn

4 eetlepels olijfolie


benodigdheden

mandoline

  • 1 Was en droog de courgette en venkel en schaaf ze op de dunste stand van de mandoline of met een (kaas-)schaaf. Doe dit ook met de ui. Snijd de artisjokken in dunne plakjes. Meng alle groenten in een schaal met de groene kruiden en rucola.
  • 2 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep door de groenten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de salade over borden en schaaf de pecorino in dunne plakjes erover.

wijnadvies

Schenk een Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi bij deze verfrissende salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 9 gram
recall M&M's bekijk hier
recall Davitamon en Gravitamon bekijk hier
recall Chio maxi mix bekijk hier