4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Saladebowl met avocado en zalm

Saladebowl met avocado en zalm

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels sojaroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels room

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 bakje tuinkers

dit product is niet beschikbaar

1 bakje alfalfa

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

150 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

300 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

300 gram snelkookrijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Kook de rijst en laat droogstomen. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Verhit intussen 1 theelepel olie en bak hierin de zalmfilet in circa 5 minuten om en om medium gaar. Bestrijk de vis met een paar druppels ketjap en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 3 Verhit nog de overige olie in dezelfde pan en roerbak hierin de spinazie kort. Blancheer intussen de sugarsnaps 30 seconden in kokend water en spoel af onder koud stromend water. Schep het vruchtvlees van de avocado’s uit de schil en snijd het in dunne plakjes.
  • 4 Meng de warme rijst met de dressing en schep in kommen. Verdeel hierover de zalm in stukjes, de spinazie, sugarsnaps, avocado en alfalfa. Bestrooi met het sesamzaad.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté