gemiddeld
20 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch
recepten Salamicroissants met gorgonzola

Salamicroissants met gorgonzola

ingrediënten


20 min
30 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

100 gram salami

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels rode pesto

dit product is niet beschikbaar

250 gram croissantdeeg

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de deeglapjes met de pesto. Verdeel daarover de salami met daarop de gorgonzola en bosuitjes.
  • 2 Zorg ervoor dat de randen van het deeg vrij blijven en bestrijk ze met geklutst ei.
  • 3 Rol het deeg op zodat de vulling er goed tussen blijft. Bestrijk ook de bovenkant met ei en strooi er geraspte Parmezaanse kaas over.
  • 4 Bak de croissants in circa 15 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 14 gram