4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Sambal goreng tempé met boontjes en gele rijst

Sambal goreng tempé met boontjes en gele rijst

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sambal manis

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

250 gram tempé
5 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

300 gram gele rijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de rijst. Kook de sperziebonen circa 8 minuten en giet af. Verhit de olie en bak de reepjes tempé op een hoge stand tot ze aan alle kanten knapperig en goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Bak de ui, knoflook en gember een paar minuten in het bakvet. Voeg de sambal en ketjap toe en bak 2 minuten. Voeg de gebakken tempé en sperziebonen toe en bak 4 minuten. Voeg het citroensap toe en schep een paar keer om. Serveer met de rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté