eenvoudig
25 min.
bijgerecht
home recepten Sambal manis

Sambal manis

ingrediënten


25 min
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels zout
1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram rode pepers

benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Pureer de rode peper, knoflook, ui, bruine basterdsuiker en zout fijn.
  • 2 Verhit de eetlepels arachide- of zonnebloemolie met de ketjap manis en citroensap. Smoor hierin het pepermengsel tot het vocht verdampt is.
  • 3 Schep het mengsel in een brandschone pot.

bereidingstip

De sambal is, afgesloten, maximaal 3 weken houdbaar in de koelkast.. <h4>Variaties en serveertips </h4> • De sambal is, afgesloten, maximaal 3 weken houdbaar in de koelkast. <br/> • Experimenteer met smaakmakers zoals suiker, sojasaus, gember en kurkuma. <br/> . <h4>Welke pepers gebruik je om sambal te maken? </h4> Spaanse pepers gebruik je voor een milde sambal, Madame Jeanette voor een pittige sambal en rawit voor extra pittige sambal. . <h4>Welke ingrediënten zitten er in sambal? </h4> Pepers, knoflook, uien, azijn, limoensap, suiker, zout, olie. Je kunt nog extra ingrediënten toevoegen, zoals trassi, laos, citroengras, tomaat. . <h4>Hoe maak je sambal houdbaar?</h4> Zorg ervoor dat de pot waarin je de sambal bewaart schoon en steriel is. Voeg zout en azijn toe, dit werkt conserverend. Je kunt sambal ook invriezen in ijsblokjes, zo blijft het tot 3 maanden goed in de vriezer. . <h4>Hoe wordt sambal gemaakt? </h4> Sambal maak je door pepers te vijzelen met ingrediënten als knoflook, ui, zout, suiker, azijn en specerijen. Het mengsel wordt even aangebakken om de houdbaarheid te verlengen en de smaak beter tot zijn recht te laten komen. . <h4>Welke gerechten passen goed bij sambal? </h4> Sambal is lekker bij nasi of bami goreng, saté met pindasaus, gado gado, tosti, gebakken ei, soep of op brood. Je kunt het bij alles eten voor extra pit!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram