4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Sambal met pinda’s

Sambal met pinda’s

ingrediënten


15 min
4 personen
1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel azijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram pinda’s

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de pinda’s in een droge, hete wok of koekenpan. Hak ze grof en houd apart. Verhit de zonnebloemolie en fruit hierin de knoflook en sjalot. Voeg de rode pepers toe en fruit nog 3 minuten.
  • 2 Pureer kort en schep terug in de pan. Voeg al roerend bruine basterdsuiker, pinda’s, 1/2 theelepel zout, de azijn of citroensap en circa 100 ml water toe. Kook de sambal al roerend nog 5 minuten in.

bereidingstip

Lekker bij vlees- en groentegerechten en nasi of bami goreng.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté