eenvoudig
10 min.
bijgerecht
recepten Sambal oelek

Sambal oelek

ingrediënten


10 min
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels trassi
1 tomaat

dit product is niet beschikbaar

5 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

7 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

20 rode pepers

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 schone jampot met deksel

  • 1 Pureer de pepers, sjalotjes, suiker, knoflook, tomaat, trassi en 1,5 theelepel zout fijn.
  • 2 Verhit de arachide- of zonnebloemolie en fruit alles circa 3 minuten.
  • 3 Schep het mengsel in een brandschone pot. De sambal is, afgesloten, maximaal 3 weken houdbaar in de koelkast.

bereidingstip

Gebruik in nasi, bami en andere gerechten die wat pit kunnen gebruiken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip