voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
eenvoudig
10 min.
bijgerecht
Recepten Sambal oelek

Sambal oelek

ingredi├źnten

20 rode pepers

7 sjalotjes

2 eetlepels suiker

5 teentjes knoflook

1 tomaat

2 theelepels trassi

1 theelepels zout

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie


benodigdheden

1 schone jampot met deksel

  • 1 Pureer de pepers, sjalotjes, suiker, knoflook, tomaat, trassi en zout fijn.
  • 2 Verhit de arachide- of zonnebloemolie en fruit alles circa 3 minuten.
  • 3 Schep het mengsel in een brandschone pot.

bereidingstip

De sambal is, afgesloten, maximaal 3 weken houdbaar in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram