online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

eenvoudig
10 min.
bijgerecht
Recepten Sambal oelek

Sambal oelek

ingredi├źnten

20 rode pepers

7 sjalotjes

2 eetlepels suiker

5 teentjes knoflook

1 tomaat

2 theelepels trassi

1 theelepels zout

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie


benodigdheden

1 schone jampot met deksel

  • 1 Pureer de pepers, sjalotjes, suiker, knoflook, tomaat, trassi en zout fijn.
  • 2 Verhit de arachide- of zonnebloemolie en fruit alles circa 3 minuten.
  • 3 Schep het mengsel in een brandschone pot.

bereidingstip

De sambal is, afgesloten, maximaal 3 weken houdbaar in de koelkast.


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram