- 1 Doe de wijn, het sinaasappelsap en kaneelstokje in een grote kan.
- 2 Snijd de aardbeien in plakjes. Ontpit de kersen. Boen de citroen en sinaasappel schoon en snijd in plakjes.
- 3 Doe het fruit en ijsblokjes bij de sangria en serveer.
bereidingstip
Gebruik goede Spaanse rode wijn als basis. Maak de sangria eventueel zoeter met een beetje suiker, honing of een scheutje likeur (zoals triple sec of sinaasappellikeur). Laat het drankje na het mengen minimaal een uurtje goed koelen in de koelkast zodat alle smaken kunnen intrekken.. <h4>Serveertip</h4> Serveer sangria in een grote, royale kan met veel ijs en plakjes fruit. Gebruik wijnglazen om uit te drinken, dat staat mooi én het blijft lekker koel. Ideaal bij zomerse tapas of een barbecue. . <h4>Echte sangria</h4> • Sangria bevat ‘officieel’ rode wijn, citrusfruit, sinaasappelsap, een scheutje sterke drank, suiker en soms bruiswater. Kaneel of kruidnagel wordt ook wel toegevoegd voor extra diepte.<br/> • De beste sangria is de versie die je zelf lekker vindt: met vers fruit, goede wijn en voldoende tijd om te koelen. Liever licht? Voeg bruisend water of cava toe net voor het serveren.<br/> • Gebruik een droge cava (brut of seco) als je een frissere, mousserende sangria wilt maken. Voeg cava pas op het laatst toe om de bubbels te behouden. <br/> • Varieer voor een lichtere versie met witte wijn en frisse vruchten zoals perzik, druiven en citroen. Of gebruik rosé en zomerfruit zoals aardbei, framboos en watermeloen voor een roze twist.. <h4>Kant-en-klare sangria pimpen</h4> Geef kant-en-klare sangria een oppepper met vers fruit, extra sinaasappelsap of een scheut likeur. Voeg veel ijs toe en serveer koel voor het beste resultaat. . <h4>Sangria van tevoren maken</h4> Sangria wordt juist lekkerder als hij even trekt in de koelkast. Bereid maximaal 1 dag van tevoren en voeg ijs pas toe vlak voor het serveren, zodat het drankje niet waterig wordt.