4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht

Saoto-soep

ingrediënten


25 min
4 personen
4 eetlepels frietsticks naturel
4 eetlepels ketjap

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

100 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

300 gram spitskolen

dit product is niet beschikbaar

50 gram gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Breng intussen de bouillon aan de kook. Voeg de kipfilets met de sojasaus, de helft van de bleekselderij, de knoflook, gember en de helft van de gebakken uitjes toe. Kook circa 10 minuten, tot de kipfilets gaar zijn. Trek de kipfilets uit elkaar in slierten.
  • 2 Verdeel de kool en rest van de bleekselderij over de kommen. Zeef de bouillon en giet over de kool. Pel de eieren en snijd doormidden. Leg ze in een kom en verdeel de taugé en rode peper erover. Besprenkel met de ketjap en bestrooi met de frietsticks (chips) en overige gebakken uitjes. Serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 29 gram