4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch
recepten Sardine-ansjovissalade met knoflookcroutons

Sardine-ansjovissalade met knoflookcroutons

ingredi├źnten


20 min
4 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

125 gram ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

250 gram sardinesfilets
1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrijk de broodrepen met 2 eetlepels olijfolie waaraan de knoflook is toegevoegd en rooster ze even onder de hete ovengrill.
  • 2 Meng de rest van de olie met de rodewijnazijn en peper tot een dressing. Leg de uiringen op de bordjes.
  • 3 Verdeel daarover de sardines, de ansjovis en de tomatenpartjes.
  • 4 Giet de dressing erover, bestrooid met de peterselie en leg de ciabattacroutons eromheen.

bereidingstip

Leg de ansjovisfilets eventueel in een beetje melk zodat ze minder zout zijn.

wijnadvies

Alleen zeer fris wit is zeer lekker bij dit zeebanket. Muscadet sur Lie is zelfs een regelrechte aanrader. Maar ook de huiswijn Wit zal smaken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 28 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst