4 personen
eenvoudig
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
recepten Saté babi met pindasaus

Saté babi met pindasaus

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

pot pindakaas met stukjes noot

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

500 gram schouderkarbonades

dit product is niet beschikbaar

500 gram varkenshaas

benodigdheden

8 satéprikkers

  • 1 Week houten satéprikkers in water. Marineer de vleesblokjes circa 5 minuten in 3 eetlepels ketjap en de olie.
  • 2 Verwarm de pindakaas met de rest van de ketjap, kokosmelk, knoflook en sambal tot een saus.
  • 3 Rijg het vlees aan de prikkers. Rooster de saté in 10-12 minuten gaar onder de ovengrill of in een hete grillpan. Keer regelmatig. Serveer de saté met de pindasaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 43 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip