4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Saté manis daging

Saté manis daging

ingrediënten


bestellen
35 min
4 personen
400 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

400 gram bieflappen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

5 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 uien

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

3 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

theelepel komijnpoeder (djinten)

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

5 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 theelepel zout

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

50 gram pinda’s

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen


benodigdheden

8 satéprikkers

  • 1 Wrijf de ui, de knoflook, de ketoembar en de djinten fijn in een vijzel of pureer ze grof in de keukenmachine.
  • 2 Voeg de ketjap, het zout en de olie toe en roer tot een marinade.
  • 3 Leg de vleesblokjes er minimaal 15 minuten in. Week de satéstokjes even in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen.
  • 4 Rijg het vlees aan de stokjes. Bewaar de marinade.
  • 5 Verhit de ovengrill of een grillpan en rooster de saté goudbruin.
  • 6 Bestrijk ze eventueel tijdens het roosteren nog eens met de bewaarde marinade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 28 gram