4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Saté manis daging

Saté manis daging

ingrediënten


35 min
4 personen
50 gram pinda’s

dit product is niet beschikbaar

400 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

400 gram bieflappen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel zout

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

5 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 satéprikkers

  • 1 Wrijf de ui, de knoflook, de ketoembar en de djinten fijn in een vijzel of pureer ze grof in de keukenmachine.
  • 2 Voeg de ketjap, het zout en de olie toe en roer tot een marinade.
  • 3 Leg de vleesblokjes er minimaal 15 minuten in. Week de satéstokjes even in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen.
  • 4 Rijg het vlees aan de stokjes. Bewaar de marinade.
  • 5 Verhit de ovengrill of een grillpan en rooster de saté goudbruin.
  • 6 Bestrijk ze eventueel tijdens het roosteren nog eens met de bewaarde marinade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté