gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Saté udang

Saté udang

ingrediënten


20 min
zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

24 grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap marinade

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 satéprikkers

  • 1 Week de satéstokjes in water.
  • 2 Meng de sojasaus of ketjapmarinade met de knoflook, korianderpoeder (ketoembar), het limoensap en de wokolie.
  • 3 Schep de garnalen (reuzen- of cocktailgarnalen) erdoor en laat circa 10 minuten marineren.
  • 4 Rijg de garnalen aan de satéstokjes. Verhit een grillpan of ovengrill en rooster de saté circa 2 minuten per kant. Keer tussendoor een keer om.
  • 5 Serveer de saté udang met chilisaus of woksaus sweet chili.
  • 6 Lekker met kroepoek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté