4 personen
uitdagend
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Saucijsjes in brooddeeg

Saucijsjes in brooddeeg

ingrediënten


40 min
4 personen
grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

450 gram witbroodmix
600 gram saucijzen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm het bakproduct en braad de saucijzen rondom aan. Prik er tijdens het bakken wat gaatjes in zodat het overtollig vet eruit kan lopen en het vocht kan verdampen. Neem ze uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
  • 2 Maak ondertussen het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met de olie of boter en laat 30 minuten rijzen. Kneed het deeg goed door en laat nog eens 15 minuten rijzen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol op een met bloem bestoven aanrecht van het deeg een lap van circa 1/2 centimeter dik.
  • 4 Snijd in zoveel stukken als er saucijzen zijn en zo groot dat het deeg eromheen kan worden gevouwen.
  • 5 Leg de saucijzen in het midden van een stukje deeg en smeer de bovenkant in met mosterd.
  • 6 Leg op elke saucijs wat rozemarijn. Vouw het deeg eromheen en leg de rolletjes op de bakplaat met bakpapier.
  • 7 Bestrijk het deeg rondom royaal met het ei en bestrooi het met wat grof zout.
  • 8 Bak de rolletjes onderin de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Als de korst hol klinkt als je erop klopt zijn de rolletjes gaar.

bereidingstip

Lekker met een rodekool-salade met appeltjes.

wijnadvies

Voor wit gaan we naar de Elzas en kiezen de Pinot Gris van Arthur Metz. En qua rood kan er een Côtes du Rhône, een Corbières of Mas d’en Bosc Côtes du Roussillon worden ontkurkt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 44 gram