- 1 Wel de saucijsjes 5 minuten tegen de kook aan in water of vleesbouillon, om te voorkomen dat ze op de barbecue openbarsten.
- 2 Leg de plakjes ontbijtspek per twee licht overlappend naast elkaar. Bestrooi het spek met tijm, rozemarijn en peper.
- 3 Rol de saucijsjes in het spek. Bestrooi de rolletjes aan de buitenkant met paprikapoeder.
bereidingstip
Fruitpakketjes in parmaham Een heerlijk voorafje voor 4 personen: schil 1/2 mango en 1 kiwi (niet te rijp). Snijd de kiwi in vier partjes en snijd van de mango ook vier mooie stukjes. Wikkel om elk fruitpartje een half plakje parmaham. Rooster de fruitpakketjes circa 7 minuten tot de parmaham krokant is. Serveer met wat gemengde sla of rucola met een vinaigrette.
wijnadvies
Al heeft een barbecue vaak vele gezichten, toch is er sprake van één ultiem bijpassende rode wijn: Shiraz. Dat wordt dus genieten met Monastier, Yellow Tail of biologische Eco Balance. Toch behoefte aan wat meer frissigheid? Dan is ook rosé een prima keuze. Om in shiraz-sferen te blijven: Sensas of de biologische Eco Balance.