4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Saucijzen met koolsalade

Saucijzen met koolsalade

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kwark

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 takje rozemarijn
2 groene appels

dit product is niet beschikbaar

Chinese kool

dit product is niet beschikbaar

glas droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 takje rozemarijn
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

8 varkenssaucijzen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue met deksel

aluminiumfolie

keukenpapier

  • 1 Bekleed het rooster voor de helft met aluminiumfolie. Dep de saucijzen goed droog met keukenpapier en giet de marinade in een (steel)pannetje. Leg de saucijzen naast elkaar op het rooster op de barbecue en bak in circa 10 minuten aan alle kanten bruin.
  • 2 Leg ze dan op het aluminiumfolie en sluit het deksel van de barbecue. Laat nog circa 10 minuten garen. Kook intussen de marinade minimaal 3 minuten door tot een jus.
  • 3 Snijd intussen de kool voor de salade in flinterdunne reepjes en leg in een grote schaal. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in dunne schijfjes. Schep dit door de kool. Hak de rozemarijn grof en schep met de rozijnen door de koolsalade.
  • 4 Klop de kwark los met het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Schep deze dressing door de salade. Bedruppel de saucijzen met de jus en serveer met de salade. Lekker met een gepofte aardappel met zure room.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté