4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Savooiekool-lasagne

Savooiekool-lasagne

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

3 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

150 gram salami

dit product is niet beschikbaar

150 gram gekookte ham

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 zakje mix voor bechamelsaus
250 milliliter tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

bakje verse Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

300 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

witte kool

dit product is niet beschikbaar

savooiekool

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Maak de koolbladeren los en blancheer 2 minuten in ruim kokend water met zout. Schep in een vergiet en laat uitlekken.
  • 2 Verhit intussen de olie en bak hierin het gehakt met de kruiden, een snuf zout en peper in 2 minuten rul. Voeg de tomatensaus toe en laat 1 minuut koken. Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 3 Bestrijk de bodem van de schaal met bechamelsaus en bekleed met een paar koolbladeren. Verdeel hierover de helft van de gehaktsaus en dek af met kool. Verdeel hierover de helft van de bechamel, de ham en mozzarella, dek weer af met kool en vervolg met de gehaktsaus. Dek af met de laatste koolbladeren en verdeel de bechamel erover.
  • 4 Bestrooi met de kaas en bak de lasagne in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 785 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 58 gram